Maak je eigen AfricaMuseum en win een jaarabonnement

Werpmes
Gekozen door Caroline Diallo
Werpmes
Werpmessen behoren tot de meest verrassende wapens uit Centraal-Afrika. Door hun meervoudige bladen, waarvan de vorm van cultuur tot cultuur verschilde, en hun gewicht zijn het zeer dodelijke projectielen. De basismodellen werden gebruikt in de strijd, terwijl de rijkversierde versies vaker dienstdeden als ceremoniële wapens of betaalmiddel.
Meer Weten

5 anderen kozen dit object.

We hadden het idee om onze 2 geliefde dingen te combineren in 1 tekening. Ze komen allebei uit een serie, de appel komt van 'Once upon a Time', en het wapen komt uit een japanse animatiefilm 'Seraph of the End' De appel is half rood, half zwart zoals op de cover van seizoen 6. Het wapen (scythe) is een belangrijk gevechtswapen in de serie. Het is speciaal omdat je die alleen kan vasthouden wanneer je een contract hebt met de demon die erin zit. De ene kant van de appel is rood omdat 'Once upon a time' zich baseert op het verhaal van sneeuwwitje. de andere kant is zwart en lekt omdat de zwarte kant behoort aan de antagonist Regina Mills of the Evil Queen. We wilden dit verhaal koppelen aan het AfricaMuseum en we kozen dit prachtige werpmes, één van de meest verrassende wapens uit Centraal-Africa! Dit werpmes trekt erg op de scythe. We hebben geprobeerd om het te laten lijken op de wapens in SOTE. We vinden de vorm van dit werpmes zeer mooi en het is erg mooi versierd.

Caroline Diallo en Olivia Moerenhout 2G

— Caroline Diallo