Maak je eigen AfricaMuseum en win een jaarabonnement

Masker
Gekozen door Peter Verbiest
Strategische directeur Bonka Circus
Masker
Dit masker is hét meesterwerk uit de etnografische collecties van het museum. De maker was zo getalenteerd dat zijn creatie nooit is geëvenaard door de nochtans talrijke imitatoren die er kopieën van hebben gemaakt. Het is mogelijk dat de beeldhouwer niet uit dezelfde streek afkomstig was als de opdrachtgever.
Meer Weten

6 anderen kozen dit object.

+1

Omdat ik een voorliefde voor maskers heb. Maar ook omdat mijn jongste zoontje Jahi, Luba, meerbepaald Moluba is.En omdat ik verhalen over de kracht en de onverschrokkenheid van de Luba-krijgers gebruikte om Jahi (toen 8 jaar) ervan te overtuigen dat Luba-krijgers niet bang hoeven te zijn voor Chucky, de killer-pop met het rode haar uit de gelijknamige horrorfilms. Ook niet in hun dromen.

— Peter Verbiest